FONT DE SANT JOAN

Font de Sant Joan


Aquesta font, es va construir amb els diners (25 pessetes), que es van guanyar en el concurs de poblacions catalanes celebrat l'any 1925, premi concedit per l' Asociación de Atracción de forasteros de Barcelona.






SOCIEDAD DE ATRACCIÓN DE FORASTEROS DE BARCELONA
 
La Sociedad de Atracción de Forasteros, va néixer a l'abril de 1908 per obra de Domingo Sanllehy, alcalde de Barcelona.
 
Tenia la seva seu a la Rambla del Centre, número 30, baixos, de la Ciutat Comtal. La fi de la societat, era la promoció del turisme a Barcelona i a tot Catalunya. Aquesta societat era una mena d'Agència Catalana de Turisme, que comptava amb una extensa xarxa de delegats a Espanya i a l'estranger.
 
Entre desembre de 1910 i agost de 1936, la Societat va publicar la revista mensual Barcelona Atracció. 

La Sociedad de Atracción de Forasteros, va ampliar la seva tasca de promoció amb l'organització de concursos de cartells turístics, fotografies, guies-itinerari d'excursions i monografies sobre Poblacions típiques i monuments arqueològics de Catalunya.

Inaguració de la font any 1925
A l'acte inaugural de la font de Sant Joan, van concórrer el delegat de govern d'Arenys de Mar, les autoritats del poble i els veïns i visitants d'altres localitats, assistint també en representació de l'entitat convocant del concurs, el vocal de la Junta Directiva , el senyor Joan Ruiz Porta i el secretari general de la societat, el senyor Manel Folch i Torres; entre els convidats figurava la senyora marquesa d'Hinojosa d'Àlaba i els senyors don Damián Mateu, el senyor don Francisco Vendrell Quintana, arquitecte, i els senyors Reparaz, Serraclara i Piquer.

La font, va ser beneïda pel senyor Arxipreste de Sant Celoni, acompanyat del capellà rector reverend Delgé. Acabada la cerimònia religiosa el senyor Ruíz Porta va pronunciar el discurs següent:

Discurs, Ruiz Porta
Tot seguit el senyor Folch y Torres, després de paraules breu d'elogi a Campins, va fer entrega a l'Alcalde don Ambrosio Claramunt, dels premis atorgats, consistents en una Placa Artística, un Diploma policromat de la Societat i una quantitat en metàl·lic.

Tot seguit, una banda de música, va passar a la Plaça Major, que estava engalanada i on va començar un animat ball.

Anys més tard van, col·locar la copia de l’imatge d'un quadre realitzat amb rajola vidriada obra de Salvador Sunet Urgellès.





El Buen Pastor ( Murillo )
El quadre de la font de Sant Joan de Campins, es “El Buen Pastor” copia de l’original de Bartolomé Esteban Murillo , Pintura al Oli del 1660, que podeu trobar al Museo Nacional del Prado.

Ceramista català de la primera meitat del segle XX. 

Salvador Sunet Urgellès neix a Barcelona, l’any 1891 i va morir a Barcelona, l’any 1949. 

La seva especialitat eren quadres de rajola ceràmica, seguint la tradició catalana. Va realitzar innumerables treballs.

Entre ells destaquen: Cartell d'entrada a les caves Freixenet, Imatge de la Verge del Remei, Església del Remei de Barcelona. 

El 1946 va realitzar un quadre de tres-centes rajoles policromades, amb la representació d'una processó del Corpus Christi setcentista per la decoració del refectori de l'establiment "Mesón de las Golosinas" (actualment ja desaparegut). 

Va realitzar el quadre de la Font de la Travessera, ceràmica vidriada, que està ubicada a la travessera de Gràcia, 126 de Barcelona, entre d'altres.


Entrada a les caves Freixenet

Bloc Sunet Ursellès :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada